Abrikozenjam met groene appel

08/06/11 om 17:57 - Bijgewerkt om 17:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 potten van 375 g:

  • 1 kg grannysmithappels
  • 1 liter water
  • 1 gele citroen
  • 1 kg kristalsuiker
  • 1 kg rijpe abrikozen

Bereidingswijze

Spoel de appels schoon, snij ze in blokjes, stop ze in een pan met het water en het sap van de citroen en laat 30 min. op een laag pitje staan. Giet af, haal de inhoud van de pan door een fijn vergiet met een andere pan eronder, voeg de suiker toe en laat nog 15 min. op het vuur staan.

Spoel de abrikozen schoon, snij ze doormidden en verwijder de pitten. Snij vervolgens elke helft in drie stukken, leg deze in de zacht kokende siroop, pocheer ze 1 min. en laat ze vervolgens afkoelen in de siroop.

Haal de abrikozenpartjes uit de pan en verdeel ze over de potten. Filter de siroop, laat hem nog 15 min. op het vuur staan en schenk hem vervolgens in de potten. Sluit de potten af met een deksel en keer ze om.

Lees meer over:

Onze partners