Abrikozen met honing

08/06/11 om 15:40 - Bijgewerkt om 15:40

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 20 cl water
  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 700 gram abrikozen
  • 50 gram amandelschilfers

Bereidingswijze

Meng de honing en het water tot een siroop. Breng aan de kook en laat 3 minuten razen. Haal van het vuur en laat afkoelen. Was en ontdoe de abrikozen van hun pitten. Mix de vruchten tot je een zeer fijne puree bekomt. Giet het citroensap erbij zodat de abrikozen niet zwart worden. Meng met de afgekoelde siroop. Giet het mengsel in een niet te diepe schotel of in glazen schaaltjes. Plaats in de diepvriezer. Wanneer er zich korreltjes beginnen te vormen, duw dan het mengsel aan de rand van de schotel naar het midden toe. Herhaal dit om de 30 minuten. Maak met een speciale schepper een aantal ijsbolletjes. Strooi er amandelschilfers overheen en serveer onmiddellijk.

Onze partners