Abbacchio con salsa di limone (zuiglam)

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

750 g lamsschouder

100 g doorregen spek

4 eetlepels olijfolie

250 g uien

2 eetlepels bloem

1/4 l witte wijn

1/2 l vleesbouillon

1 theelepeltje zout

1/2 theelepel witte peper

1 bosje citroenmelisse (facultatief)

1 eetlepel groene peperkorrels

1/4 kopje citroensap

4 eierdooiers

Het lamsvlees onder koud water spoelen, droogdeppen en in stukjes van 2 cm snijden. Het spek in blokjes snijden. De olijfolie in een pan gieten en het spek bakken. Het vlees toevoegen en aan alle kanten bruin bakken. De geschilde en in plakken gesneden uien bij het vlees doen en kort meebakken. De bloem over het vlees strooien en met een houten lepel mengen. De warmte in de pan blussen met wijn en bouillon. Zout, peper, gehakte citroenmelisse en groene peper toevoegen. Aan de kook brengen en door elkaar roeren. De pan afdekken en alles 60 minuten zachtjes stoven. Het citroensap met de dooiers klutsen en de liaison op het laatste moment door de vleesragoƃ”t roeren (de saus mag niet meer koken, anders schiften de dooiers). Opdienen met al dente gekookte deegwaren en kropsla met citroendressing of gebakken champignons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content