Abbacchio con salsa di limone (zuiglam)

09/06/11 om 17:24 - Bijgewerkt om 17:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 750 g lamsschouder
  • 100 g doorregen spek
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 g uien
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/4 l witte wijn
  • 1/2 l vleesbouillon
  • 1 theelepeltje zout
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 1 bosje citroenmelisse (facultatief)
  • 1 eetlepel groene peperkorrels
  • 1/4 kopje citroensap
  • 4 eierdooiers

Bereidingswijze

Het lamsvlees onder koud water spoelen, droogdeppen en in stukjes van 2 cm snijden. Het spek in blokjes snijden. De olijfolie in een pan gieten en het spek bakken. Het vlees toevoegen en aan alle kanten bruin bakken. De geschilde en in plakken gesneden uien bij het vlees doen en kort meebakken. De bloem over het vlees strooien en met een houten lepel mengen. De warmte in de pan blussen met wijn en bouillon. Zout, peper, gehakte citroenmelisse en groene peper toevoegen. Aan de kook brengen en door elkaar roeren. De pan afdekken en alles 60 minuten zachtjes stoven. Het citroensap met de dooiers klutsen en de liaison op het laatste moment door de vleesragoÃ"t roeren (de saus mag niet meer koken, anders schiften de dooiers). Opdienen met al dente gekookte deegwaren en kropsla met citroendressing of gebakken champignons.

Lees meer over:

Onze partners