Aardpeer, in de schil

26/10/16 om 15:34 - Bijgewerkt om 15:46

Deze aardperen in de schil zijn een favoriet van heel veel klanten van Graanmarkt 13 en daarom een vaste waarde op de menukaart wanneer het jouder wordt. De bereiding is puur en eenvoudig, maar onwaarschijnlijk lekker.

Aardpeer, in de schil

© Heikki Verdurme

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 8 grote aardperen
  • biologische zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 jeneverbessen
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 takken tijm
  • 2 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • jonge takken tijm

Bereiding

  1. Schrob de aardperen goed schoon met een groenteborstel en snijd ze in de lengte in tweeën.
  2. Giet flink wat olie in een grote, metalen ovenschaal en leg er de aardperen in met de snijkant naar beneden.
  3. Kneus de knoflook met de platte kant van een mes. Kneus de jeneverbessen in de vijzel. Doe de knoflook, de jeneverbessen, de laurier, de tijm, de kruidnagels en de steranijs bij de aardperen en laat sudderen op een laag vuur.
  4. Draai de aardperen na 10 minuten om en laat ze nog eens 15 minuten sudderen.
  5. Haal de kruiden uit de pan, maar laat de knoflook liggen. Werk af met jonge takkentijm.

Uit: Greens that taste like friendship , Seppe Nobels (Uitgeverij Lannoo, 34,99 euro)

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners