Aardbeiensoepje met pistachebaklava

Voor 4:

Voor 4:

Voor het soepje:

1 fles rosé

300 g suiker

4 takjes rozemarijn

500 g aardbeien

4 takjes aalbessen

50 g bosbessen

50 g braambessen, gehalveerd

4 bolletjes pistache-ijs

Voor de baklavakoekjes:

25 g pistachenoten

25 g amandelen

fijngemalen zaadjes van 4 kardemompeulen

2 el acaciahoning

25 g gesmolten boter

6 blaadjes filodeeg van 25 x 15 cm

1 eidooier

1 el suiker

Doe de rosé, suiker en rozemarijn in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat, als de suiker opgelost is, tot de helft inkoken. Giet de siroop over de aardbeien en laat 30 minuten trekken. Pureer tot een gladde soep en laat volledig afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de noten fijn en doe ze in een kom. Voeg de kardemom en honing toe en meng goed. Neem drie blaadjes filodeeg en bestrijk elk blaadje met boter. Leg de blaadjes op elkaar en verdeel een achtste van de vulling over de korte kant van het deeg. Rol het deeg over de vulling en ‘plak’ het dicht met boter. Snij het koekje los en herhaal met de rest van de vulling en het deeg. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met het ei. Bestrooi met suiker en bak 15 minuten.

Serveer het vruchtensoepje in niet te diepe soepborden. Plaats een bolletje pistache-ijs in het midden van het bord en verdeel het fruit over de borden. Werk af met een koekje of twee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content