Aardbeiensoep

© Getty
Aardbeiensap
  • 500 g aardbeien
  • 1 el bloemsuiker
  • 1 el water
Aardbeiensoep
  • 500 g aardbeien
  • 1 el niet-geraffineerde suiker
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 12 cl fruitige rode wijn
  • oranjebloesemwater
  • zwarte peper uit de molen
  • extra vierge olijfolie
Bereiding
  1. Was en droog de aardbeien voor het sap. Verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in vieren. Leg ze in een roestvrijstalen kom en bestrooi ze met suiker en water. Dek af met plasticfolie en zet de kom gedurende 1,5 uur op een zacht vuurtje in een bain-marie. Doe de aardbeien daarna in een zeef of in een neteldoek en laat al het sap eruit lopen zonder te drukken.
  2. Was en droog de aardbeien voor de soep. Verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in vieren. Bestrooi ze met niet-geraffineerde suiker en laat ze twee uur marineren.
  3. Breng de wijn aan de kook en flambeer hem (het liefst met de brander). Voeg er de schil en het sap van de citroen en de sinaasappel aan toe. Laat tot de helft inkoken en zeef. Voeg dit sap toe aan het aardbeiensap.
  4. Mix deze vloeistof met de gemarineerde aardbeien. Breng op smaak met oranjebloesemwater, peper en ten slotte een scheutje olijfolie. De aardbeiensoep kan zo worden opgediend (al dan niet gezeefd) of versierd met verse aardbeien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content