Aardbeiensoep met karnemelkijs

09/06/11 om 11:36 - Bijgewerkt om 11:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 g aardbeien
  • 2 dl vers sinaasappelsap
  • 2 rabarberstelen
  • 2 el suiker
  • gekonfijte citroenschil
  • oranjebloesemwater
  • zout

Voor het ijs:

  • 4 dl karnemelk
  • 1 dl room
  • 1 dl yoghurt
  • 200 g suiker

Bereidingswijze

Bereid het ijs: breng alle aangegeven ingrediënten samen en klop schuimig. Draai het beslag in een koelmachine tot ijs. Schil de rabarber, snij de stengels in stukken, voeg suiker toe en laat zachtjes gaarstoven. Roer de gekookte rabarber door een zeef, laat afkoelen en meng met sinaasappelsap en een weinig oranjebloesemwater. Zet de soep koel weg. Was de aardbeien, snij ze in plakjes en bestrooi met een snuifje zout. Overgiet de aardbeien na enkele minuten met soep. Verdeel alles in 4 soepborden met een bolletje karnemelkijs in het midden. Versier dit nagerecht met enkele gekonfijte citroenschillen (citroenschil in grove julienne snijden, blancheren en met suiker in een pan op zacht vuur laten konfijten).

Onze partners