Aardbeienjam met gekonfijte citroen

10/06/11 om 13:22 - Bijgewerkt om 13:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 potten van 375 g:

  • 50 g verse gember
  • 600 g fijne kristalsuiker
  • 2 hele en 1 halve citroen
  • 1 kg onbehandelde aardbeien

Bereidingswijze

Dag één: Schil de gember en snij hem in reepjes. Spoel de aardbeien, laat ze uitlekken, ontsteel ze, snij ze doormidden en leg ze in een terrineschaal. Voeg de reepjes gember, 400 g suiker en het sap van de halve citroen toe, dek af en zet in de koelkast.

Dag twee: Spoel de citroenen schoon en snij ze eerst in vieren en vervolgens in reepjes van 3 mm. Stop ze in een pan, voeg 2 dl water en 200 g suiker toe, breng aan de kook en laat 20 min. op een laag pitje staan tot de reepjes glazig worden.

Schenk de gemacereerde aardbeien met het sap erbij over de gekonfijte citroen, meng, breng aan de kook en laat zachtjes roerend 15 min. op een laag pitje staan. Haal de pan vervolgens van het vuur, schenk de jam in de potten, laat afkoelen en sluit af.

Lees meer over:

Onze partners