Aardbeienblubber

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Je kunt de blubber in zijn geheel op tafel zetten of hapklaar verdelen.

Voor 4 personen

500 g aardbeien

6 blaadjes gelatine

4 dl water

4 eetlepels Teisseire Grenadinesiroop

Bereiding

1. Was de aardbeien. Leg een aantal mooie kleintjes opzij voor de versiering, en snijd de rest in kwartjes.

2. Laat de gelatine weken in een bordje fris water. Breng in een steelpannetje 4 dl water aan de kook. Knijp de gelatine uit en los hem samen met de grenadine op in het hete water… nu heb je een ‘aspic’! Giet in een pudding- of cakevorm een laagje aspic van 1/2 cm.

3. Laat dit even opstijven in de koelkast. Leg er dan een laag aardbeien op en overgiet met lauwe aspic tot het fruit onderstaat. Laat weer opstijven… en ga verder met laagjes fruit en aspic tot alles op is. En dan mag alles nog eens een paar uur in de koelkast…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content