Aardbeienbavarois met vanillesaus

14/06/11 om 08:43 - Bijgewerkt om 08:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2:

  • 200 g aardbeien
  • 2 blaadjes gelatine (6 g)
  • 2 eierdooiers
  • 3 eetl. suiker
  • 2,5 dl melk
  • 1,5 dl room
  • 2 hoorntjes.

Voor de saus:

  • 1 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 2 eierdooiers
  • 40 g suiker

Bereidingswijze

Verwijder de steeltjes van de aardbeien, was ze en dep ze droog. Snijd twee derde van de aardbeien in stukjes. Mix ze en duw de puree door een zeef. Laat gelatineblaadjes weken in water. Klop de eierdooiers en de suiker op tot schuim.

Breng de melk aan de kook en voeg ze beetje bij beetje bij het eierdooiermengsel. Voeg de (uitgeknepen) gelatine toe en roer tot ze helemaal is opgelost. Laat de crème afkoelen maar blijf roeren. Roer de aardbeienpuree door de crème. Klop de room tot slagroom en spatel hem luchtig door de crème . Laat opstijven in de koelkast.

Maak de vanillesaus: breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Klop de eierdooiers met de suiker op tot schuim. Haal het vanillestokje uit de melk. Voeg de melk bij het eierdooiermengsel en laat deze saus op een klein vuurtje indikken terwijl u blijft roeren. Zodra de saus begint in te dikken, neemt u ze van het vuur. Laat afkoelen en roer nu en dan nog eens door. Snijd het vanillestokje open, schraap er de pulp uit en roer ze door de saus.

Snijd de overgebleven aardbeien doormidden in de lengte. Schep een hoorntje vol bavarois en schik het op een bord. Giet hier en daar wat vanillesaus rond het hoorntje en versier met de halve aardbeien.

Succestips

Geen hoorntjes? Laat de bavarois dan opstijven in vormpjes en dompel ze vóór het opdienen in warm water. De bereiding smaakt nog frisser als u aan de aardbeienpuree het sap van 1/2 citroen toevoegt.

Lees meer over:

Onze partners