Aardbeien met wafel, babelutte en zure room

07/10/11 om 18:22 - Bijgewerkt om 18:22

Geef je waardering

Aardbeien met wafel, babelutte en zure room

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 300 g Belgische aardbeien
  • 50 g zure room
  • 10 g suiker
  • 1 vanillestok
  • 50 g room
  • 1/2 blad gelatine

Babelutteroomijs:

  • 200 g melk
  • 100 g babelutten
  • 1 g zout
  • 2 eidooiers

Wafels:

  • 100 g melk
  • 100 g water
  • 50 g boter
  • 10 g suiker
  • 15 g vanillesuiker
  • 2 g zout
  • 5 g gist
  • 1 ei
  • 100 g bloem

Bereidingswijze

Was de aardbeien, snij in tweeën.

Bereid het wafelbeslag. Meng alle ingrediënten, met uitzondering van het eiwit. Klop het eiwit op en roer door het beslag. Laat een uur rusten.

Bak de wafels in een wafelijzer. Snij er mooie vierkantjes uit. Droog de restjes van de wafel in de oven op 120°C gedurende twee uur. Cutter de gedroogde wafels met suiker en vanille.

Warm de room, suiker en vanillestok op. Laat 24 uur trekken. Verwijder de stok. Laat de gelatine in de suikerroom smelten en mix samen met de zure room. Laat opstijven en roer glad.

Bereid het babelutteroomijs: laat de babeluttes smelten in melk met een snuif zout. Breng aan de kook, giet over de geklopte eidooiers en mix. Verwarm tot 84°C, zeef en laat 24 uur rusten. Draai dan in een machine tot ijs.

Presenteer het babelutteroomijs in het midden van het bord en schik alle andere elementen eromheen.

Lees meer over:

Onze partners