Aardbeien met vermoutazijn

07/08/18 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:45

Een op en top Catalaans gerecht uit José Pizarro's nieuwste kookboek De keuken van Catalonië.

Aardbeien met vermoutazijn

© De keuken van Catalonië

Geef je waardering

Bereidingswijze

José Pizarro: 'Een van de dingen die de overgang van de lente naar de zomer zo leuk maken, is de komst van al het zomerfruit. Aardbeien behoren tot mijn favorieten. Britse aardbeien worden gerekend tot de beste ter wereld, maar ook sommige Catalaanse aardbeisoorten zijn op hun eigen manier aromatisch en sappig.

Dit is een doodeenvoudig recept, en door de azijn toe te voegen krijg je een heerlijk verfrissend zomerdessert.'

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g aardbeien, ontkroond en gehalveerd
  • 120 ml vermoutazijn (of wittewijnazijn)
  • 70 g fijne kristalsuiker
  • 3-4 takjes citroenverbena (of citroentijm)

Bereiding

Doe de aardbeien in een schotel, giet de vermoutazijn eroverheen en voeg de suiker en de citroenverbena toe. Meng door elkaar, laat een paar uur trekken en dien op.

Onze partners