Aardbeien en roze pompelmoes met infusie van munt

10/06/11 om 14:06 - Bijgewerkt om 14:06

Een heerlijk verfrissend nagerecht dat perfect samengaat met de dessertwijn Domaine du Cinquau '97. Deze zoete witte wijn uit de Jurançon is verkrijgbaar via www. delhaizewineworld.com

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1/2 kg aardbeien
  • 6 roze pompelmoezen
  • enkele takjes munt
  • 1 dl Beaume de Venise (of andere dessertwijn)
  • 4 bollen vanille-ijs of sorbet (facultatief)

Bereidingswijze

Twee pompelmoezen persen. De dessertwijn en de takjes munt bij het sap doen en enkele uren laten trekken in de koelkast. De schil van de overige pompelmoezen verwijderen en de partjes tussen de vliesjes lossnijden. Het sap opvangen en bij de muntinfusie doen. De aardbeien schoonmaken. Het sap zeven en verdelen over soepborden. De pompelmoesschijfjes en de aardbeien in waaiervorm in de borden schikken. Eventueel een bolletje ijs of sorbet toevoegen.

Lees meer over:

Onze partners