Aardappelvelouté met scampi

28/11/17 om 14:03 - Bijgewerkt om 14:02

Aardappelvelouté met scampi

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g selderij
  • 2 preien
  • 4 el boter
  • 80 cl groentebouillon
  • 15 cl room
  • 2 à 3 tl citroensap
  • 4 grote gepelde scampi
  • 1 snee witbrood
  • enkele plukjes dille voor de afwerking

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, de knoflook en de selderij en snij in julienne. Was de prei grondig en snij in plakjes.
  2. Verhit 2 el boter in een stoofpan en fruit de groenten. Giet er de groentebouillon, de room en het citroensap bij. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten zachtjes koken.
  3. Spoel de scampi en dep droog. Kruid met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak de scampi goudbruin in 2 à 3 minuten. Voeg ook het brood toe en bak goudbruin aan beide kanten.
  4. Laat het brood uitlekken op keukenpapier en snij in blokjes.
  5. Mix de soep smeuïg en schep in kommetjes. Verdeel er de scampi's en de croutons over. Werk af met plukjes dille.

Onze partners