Aardappeltaart met boekweit

10/06/11 om 13:54 - Bijgewerkt om 13:54

Geef je waardering

Aardappeltaart met boekweit

Ingrediënten

Voor 6-8:

  • 250 g aardappelen
  • 50 g boekweit (of kasha)
  • 2 lente-uien
  • 50 g boter
  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 g reblochon
  • 100 g gerookt spek in sneetjes
  • 40 g boter
  • 1 eierdooier
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kook de aardappelen en snij ze nadien in blokjes van 1 cm. Kook de boekweit gaar in tweemaal zijn volume aan gezouten water. Laat nadien goed uitlekken. Meng de aardappelen en boekweit met de fijngesneden lente-uien en in blokjes gesneden boter. Kruid naar smaak.

Bekleed een bakvorm van 18 cm diameter en 4 cm hoog met het bladerdeeg. Doe er de vulling in en dek af met plakjes reblochonkaas en sneetjes spek. Vouw het deeg naar binnen en bestrijk met de eierdooier. Bak de taart 30 min. op 190°C. Geef er een groene salade bij.

Lees meer over:

Onze partners