Aardappelsushi met graanmosterd en preskop

10/11/15 om 15:06 - Bijgewerkt op 17/11/15 om 14:44

Aardappelsushi met graanmosterd en preskop

Aardappelsushi met graanmosterd en preskop © Heikki Verdurme

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

600 g vastkokende aardappelen

200 g preskop uit 1 stuk

150 g boter

2 el graanmosterd

peper en zout

Kook de aardappelen in kokend gezouten water. Snij ondertussen de preskop in balkjes van 1 cm. Giet de aardappelen af en pureer met de boter en de graanmosterd. Breng op smaak met peper en zout. Leg een stuk plasticfolie op de werktafel. Spreid hierop aardappelpuree in een rechthoek van 20 cm op 10 cm met een dikte van 1/2 cm. Leg over de volledige lengte in het midden een beetje preskop en rol op. Draai de plasticfolie aan tot een stevige worst. Laat opstijven in de koelkast. Herhaal met de rest van de aardappelen en de preskop. Snij voor het serveren plakken van 2 cm dik.

Onze partners