Aardappelsushi met graanmosterd en preskop

Serveer ook eens sushi op zijn Vlaams. Makkelijk te maken en heel origineel als hapje.

Serveer ook eens sushi op zijn Vlaams. Makkelijk te maken en heel origineel als hapje.

Voor 4 personen

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 200 g preskop uit 1 stuk
  • 150 g boter
  • 2 el graanmosterd
  • peper en zout

Bereiding

1. Kook de aardappelen in kokend gezouten water. Snijd ondertussen de preskop in balkjes van 1 cm. Giet de aardappelen af en pureer met de boter en de graanmosterd. Breng op smaak met peper en zout.

2. Leg een stuk plasticfolie op de werktafel. Spreid hierop aardappelpuree in een rechthoek van 20 cm x 10 cm met een dikte van 1/2 cm. Leg over de volledige lengte in het midden een beetje preskop en rol op. Draai de plasticfolie aan tot een stevige worst.

3. Laat opstijven in de koelkast. Herhaal met de rest van de aardappelen en de preskop. Snijd voor het serveren plakken van 2 cm dik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content