Aardappelsoufflé met kruiden en paprikacoulis
Voor 4:
Voor 4:
boter en amandelpoeder, voor de vormpjes
250 g aardappelpuree
2 eierdooiers, 1 dl room
25 g geraspte parmezaan
25 g geraspte pecorino
2 el fijngehakt basilicum
1 el fijngehakte marjolein
3 eiwitten
4 basilicumblaadjes
olijfolie
Voor de saus:
1 rode ui
2 rode paprika’s
olijfolie
peper en zout
Vet 4 soufflévormpjes in met boter en bestuif ze met amandelpoeder. Meng de eerste 7 ingrediënten door elkaar. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het aardappelmengsel.
Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.
Versnipper de rode ui. Maak de paprika’s schoon en snij ze in stukken. Verhit olijfolie in een pan en stoof de groenten tot ze zacht zijn.
Pureer de groenten en duw de puree door een zeef. Bind de saus met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.
Frituur de basilicumblaadjes in olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de soufflés uit de oven en draai ze uit. Zet op 4 borden en werk af met de saus en het basilicum.
Kooktijd: 40 minuten
gemakkelijk
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier