Aardappelsoep met prei, knoflook en olijfolie

09/10/17 om 19:44 - Bijgewerkt om 19:42

Aardappelsoep met prei, knoflook en olijfolie

Aardappelsoep met prei, knoflook en olijfolie © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

3 preiwitten

4 bloemige aardappelen, geschild

olijfolie

3 l kippen- of groentebouillon

2 knoflooktenen, grofgehakt

peper en zout

1,5 dl room

1 dl melk

preiringen, in boter gestoofd

takjes verse tijm

Snij de prei in ringen en de aardappelen in dobbelstenen. Fruit lichtjes aan in olijfolie, maar laat niet kleuren. Voeg de bouillon en de knoflook toe, kruid licht met peper en zout, breng aan de kook. Laat koken tot de aardappelen gaar zijn.

Voeg de room en de melk toe, mix tot een gladde soep. Controleer de kruiding. Werk af met gestoofde preiringen, olijfolie, een draai van de pepermolen en een takje verse tijm.

Onze partners