Aardappelsalade met kerstomaten, rode ui en ansjovis

09/06/11 om 13:01 - Bijgewerkt op 13/04/16 om 13:47

Aardappelsalade met kerstomaten, rode ui en ansjovis

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 600 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 4 el groentebouillon
  • 4 el witte balsamicoazijn
  • 5 el druivenpitolie
  • een snuifje gemalen karwijzaad
  • 100 g ansjovisfilets
  • peper van de molen en zeezout

Bereidingswijze

Was en stoom de aardappelen in ca. 30 min. gaar. Laat afkoelen, schil en snij de aardappelen in plakjes. Was en snij de kerstomaten in vieren. Schil en snij de ui in ringen. Verwarm de bouillon licht met de balsamicoazijn, giet over de aardappelen en tomaten. Vermeng in een schaal. Laat 10 min. trekken. Roer er dan de uiringen en olie onder, breng op smaak met karwijzaad, peper en een beetje zout. Verdeel over 4 kommetjes. Schik er de ansjovisfilets op en serveer.

Lees meer over:

Onze partners