Aardappelrösti met boschampignons, kwartelei en verse truffel

09/06/11 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8:

  • 1 kg aardappelen van gelijke grootte
  • 2 el fijngehakt bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de topping:

  • 1/2 kg boschampignons
  • 75 g boter
  • 8 kwarteleitjes
  • olijfolie
  • 30 à 35 g verse truffel
  • truffelolie, voor de afwerking

Bereidingswijze

Schrob de aardappelen en kook ze halfgaar in gezouten water (ze moeten nog rauw zijn vanbinnen). Verwijder de schil, en rasp de aardappelen grof in een kom. Meng er het bieslook onder en kruid met peper en zout. Maak met bebloemde handen 8 koekjes van 3/4 cm dik.

Verhit olijfolie in een pan en bak de rösti op een matig vuur goudbruin en krokant aan beide kanten. Hou warm in de oven.

Maak de champignons schoon en laat 25 g boter smelten in een grote pan. Bak de champignons en kruid met peper en zout. Voeg aan het eind de rest van de boter toe en hou warm.

Bak de kwarteleitjes in olijfolie. Verdeel de rösti en champignons over 8 voorverwarmde borden en leg er de kwarteleitjes op. Schaaf de truffel over de eitjes en werk af met truffelolie.

Kooktijd: 75 minuten.

Onze partners