Spinaziepuree

© Getty
Voor 4 personen
  • 500 g geschilde aardappelen
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 dl room
  • 50 g hoeveboter
  • 1 eierdooier
  • peper en zout
  • nootmuskaat (optioneel)
  • 50 g geraspte gruyère
  • 2 el paneermeel
  • klontje boter
  • 750 bladspinazie
  • 3 el olijfolie
Bereiding
  1. Kook de aardappelen gaar in water met enkele laurierblaadjes. Giet af. Voeg room toe en prak fijn met een stamper. Voeg de eierdooier en de boter toe. Kruid de smeuïge puree met fleur de sel, versgemalen witte peper en nootmuskaat.
  2. Stoof de spinazie kort aan in olijfolie of blancheer kort in kokend water maar laat de groente in het tweede geval goed uitlekken. Meng door de puree.
  3. Voor een korstje kan je de spinaziepuree vervolgens in een ovenschotel doen, bestrooien met kaas en paneermeel met een klontje boter erbovenop. Zet een twintigtal minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content