Aardappelpuree met spinazie

26/10/11 om 14:34 - Bijgewerkt om 14:34

Geef je waardering

Aardappelpuree met spinazie

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g geschilde aardappelen
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 dl room
  • 50 g hoeveboter
  • 1 eierdooier
  • peper en zout
  • nootmuskaat (optioneel)
  • 50 g geraspte gruyère
  • 2 el paneermeel
  • klontje boter
  • 750 bladspinazie
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met enkele laurierblaadjes. Giet af. Voeg room toe en prak fijn met een stamper. Voeg de eierdooier en de boter toe. Kruid de smeuïge puree met fleur de sel, versgemalen witte peper en nootmuskaat.

Stoof de spinazie kort aan in olijfolie of blancheer kort in kokend water maar laat de groente in het tweede geval goed uitlekken. Meng door de puree.

Doe de puree in een ovenschotel, bestrooi met kaas en paneermeel en leg er een klontje boter op.

Lees meer over:

Onze partners