Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels

27/10/11 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:52

Geef je waardering

Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels

Ingrediënten

Voor 8:

  • 1 kg aardappelen
  • 100 g boter
  • 2,5 dl melk
  • nootmuskaat, peper en zout
  • 1 wortel, in dunne schijfjes
  • 250 g verse of diepgevroren erwtjes
  • 2 verse suikermaiskolven
  • 500 g kip- of kalkoengehakt
  • 1 sjalot, 1 ei, broodkruim
  • 8 hoge cilinders van ca. 7 cm doorsnede
  • olie om de vormen in te vetten
  • 250 g snijbonen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar, pureer ze, doe er de gesmolten boter en lauwwarme melk bij, breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat en peper en zout.

Kook de erwten kort en spoel onder ijskoud water. Snij de geschilde wortel in schijfjes en kook deze beetgaar.

Meng de erwtjes door de aardappelpuree. Vul de ingevette cilinders met puree. Schik op elk torentje de wortelschijfjes.

Snij de maiskorrels van de kolven. Stoof een versnipperde sjalot in boter en olie, doe er de maiskorrels bij en laat alles al roerend beetgaar stoven.

Meng het gehakt, het ei, broodkruim, peper, zout en de maiskorrels. Vorm er 8 platte schijven mee. Bak deze in boter en olie gaar. Serveer met de aardappelpuree en versneden en in boter gestoofde snijbonen.

Lees meer over:

Onze partners