Aardappelkroketten met zalm en gestoofde komkommer

09/06/11 om 18:53 - Bijgewerkt om 18:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g aardappelpuree
  • 200 g gepocheerde verse zalm
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 el kappers
  • 2 el fijngesneden zuring
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 1 grote eierdooier
  • cayennepeper
  • bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • mix van broodkruim en geroosterd sesamzaad
  • frituurolie
  • 1 zakje veldsla
  • olijfolie
  • 1 limoen in partjes

Voor de komkommer:

  • 2 komkommers
  • 50 g boter
  • 2 tl gekneusde roze peper
  • zout

Bereidingswijze

Doe de aardappelpuree in een kom. Verdeel de verse zalm in schilfers en snij de gerookte zalm in reepjes. Voeg toe aan de puree en kruid met cayennepeper.

Voeg de verse kruiden en eierdooier toe. Verdeel het mengsel met bebloemde handen in 8 porties en vorm kroketten. Wentel de kroketten in bloem, dompel ze in het losgeklopte ei en rol ze nadien door het mengsel van broodkruim en sesamzaad.

Verhit de olie tot 180°C en frituur de kroketten goudbruin. Laat uitlekken en hou warm.

Schil de komkommer en verwijder de pitten. Snij de komkommer in stukken. Verhit de boter in een pan en doe er de komkommer in. Kruid met zout en laat 10 minuten fruiten. Voeg de roze peper toe.

Verdeel de kroketten en komkommer over 4 borden en werk af met de veldsla, olijfolie en limoenpartjes.

Kooktijd: 35 minuten

gemakkelijk

Onze partners