Aardappelgratin met mozzarella

09/06/11 om 15:59 - Bijgewerkt om 15:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kilo aardappelen
  • 200 g mozzarella
  • 3 sneetjes rauwe ham
  • 5 eieren
  • peper en zout
  • boter of olijfolie
  • paneermeel

Bereidingswijze

Kook de aardappelen en maak er puree van. Kook 2 eieren en snij ze in grote stukken. Snij de ham in kleine vierkantjes en de mozzarella in kubusjes van ongeveer 1 op 1,5 cm. Meng de puree, de 2 eieren, de ham en de mozzarella en een weinig zout tot een geheel. Klop de 3 overige eieren op en meng ze met de puree.

Wrijf een ovenschaal in met boter of olijfolie en doe de puree erin. Werk af met paneermeel en zet zo'n 20 minuten in de oven op 180° graden, tot de schotel goed gegratineerd is.

* In dit recept kan de ham ook worden weggelaten. Doe er dan wel iets meer zout in. Een goede begeleiding is een kom groene sla, eventueel met in schijven gesneden rode ui of met zilver uitjes.

Lees meer over:

Onze partners