Aardappelgalet met tartaar van ossenhaas

05/12/17 om 16:55 - Bijgewerkt om 16:54

In het tweede seizoen van 'Z-Mastercooks' stelt Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Bert Meeuwis (Restaurant Slagmolen, Opglabbeek)

Aardappelgalet met tartaar van ossenhaas

© Kanaal Z

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor vier personen

- 400 gr ossenhaas Black Angus

- 1 el kappers

- 1/2 el gehakte sjalot

- 1 el gehakte peterselie

- 1 el verse mayonaise

- Geutje worchestershiresauce

- Peper & zout

- 4 aardappelgaletjes

- 80 gr Belgische oscietra kaviaar

- 50 gr afgesmaakte, opgeklopte zure room.

Bereiding

- Voor de aardappelgalet snijden we dunne plakjes aardappel die we rond uitsteken en dakpansgewijs in een cirkel plaatsen op wat bakpapier.

- Hierop een tweede laag bakpapier en bakken in arachideolie onder druk van een tweede pan (of kookpotje).

- Wanneer gaar laten afkoelen op keukenpapier. Kruiden met zout.

- Vervolgens snijden we de ossenhaas in fijne blokjes met een scherp mes.

- Het vlees in een mengkom doen en afsmaken met peper en zout , kappers , peterselie , sjalot , worchestersaus en mayonnaise.

- De foodringen afvullen en glad strijken.

- Beetje zure room glad strijken bovenop het vlees en vervolgens onze kaviaar.

Afwerking

:

De aarappelgalet onder op het bord leggen en de gevulde foodring hierop zorgvuldig dresseren.

Ring verwijderen net voor het opdienen.

Smakelijk!

Onze partners