Aardappel met bouillon en limoen

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

4 grote aardappelen (bintje)

1 limoen

4 dl gevogeltebouillon, afwerking naar keuze

Schil de aardappelen en hol ze uit met een parisiennelepel. Zorg ervoor dat ze nergens worden doorprikt. Kook ze beetgaar in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken en afkoelen. Rasp de limoenschil en dompel er de aardappelen bovenaan in.

Zet de aardappelen rechtop in een papieren puntzak of snij er onderaan een plak af zodat ze kunnen blijven staan op een bord. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en giet in de aardappelen. Werk eventueel af met blokjes ganzenlever, schuimende saus (bv. gevogeltevelouté), fijngehakte groene kruiden, plakken in de oven gedroogde rauwe ham enzovoort.

Recept: Alex Hanbuckers, Auberge de Herborist

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content