Aardappel gevuld met Zeebrugse garnalen

09/06/11 om 08:27 - Bijgewerkt om 08:27

[Aardappel gevuld met Zeebrugse garnalen]: De meeste kinderen vinden grijze garnalen lekker. Neem de proef op de som en probeer dit eenvoudige recept.

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 grote aardappelen
  • 500 g verse garnalen
  • 2 verse tomaten
  • 250 g zure room
  • 250 g gerookt spek
  • bieslook
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Verwijder het pantser van de garnalen. Neem vier grote aardappelen, schrob ze schoon en kook ze gaar in de schil. Wentel iedere aardappel in aluminiumfolie en snijd de knollen bijna volledig middendoor. Verwijder de huid en de zaden van de tomaten en hak het vruchtvlees in blokjes. Snijd het spek in fijne blokjes en bak deze in de pan tot ze krokant zijn. Bestrooi het spek met fijngeknipte bieslook. Vul de aardappelen met een flinke lepel zure room. Garneer met handgepelde Zeebrugse garnalen, tomatenblokjes en spek. Kruid met peper en zout.

Onze partners