Aan de lijn gevangen zeebaars met groentenkrans en vanillesaus

08/06/11 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 filets van met de lijn gevangen zeebaars
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 4 grote sjalotten
  • 1 grote courgette
  • 4 grote wortelen
  • 4 rijpe tomaten
  • 300 g bospaddestoelen
  • 2 laurierblaadjes
  • een takje tijm
  • gemalen koriander
  • citroen
  • bloem
  • boter
  • olijfolie
  • suiker
  • zout en peper.

Voor de saus:

  • 50 cl sap van roze pompelmoes
  • 50 cl visfumet
  • 2 vanillestokjes.

Bereidingswijze

De saus bereiden. Het sap van de pompelmoes, de visfumet en het in de lengte doormidden gesneden vanillestokje aan de kook brengen en tot 1/4 van het oorspronkelijke volume laten inkoken.

Het garnituur bereiden. De aardappelen in de lengte doormidden snijden en lichtjes uithollen. De courgette in cilinders van ongeveer 4 cm snijden en diep uithollen. Beide gaar stomen. De tomaten doormidden snijden en met wat peper, zout en een snuifje suiker in de oven garen. De wortels in staafjes van 4 cm snijden en stoven met boter, suiker, een snuifje koriander, een weinig peper en zout. De boschampignons schoonmaken en met een scheutje olijfolie op groot vuur bakken. De visfilets inwrijven met enkele druppels citroensap, kruiden met een draai van de pepermolen en een snuifje zeezout, lichtjes inwrijven met bloem, afkloppen en bakken in olijfolie. Het gerecht afwerken. De courgettecilinders op voorverwarmde borden zetten en opvullen met wortelstaafjes. De halve tomaat beleggen met bospaddestoelen. De halve aardappel opvullen met sjalot. De saus opkloppen met klontjes koude boter en uitgieten over de bordspiegel. De vis in de saus leggen.

Onze partners