A la minute gerookte zalm op spinaziecrème

10/06/11 om 09:47 - Bijgewerkt om 09:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 stukken zalm ontdaan van huid en graten
  • een rookdoos met een soeplepel zaagsel van beuk
  • zout, dille en olie

Voor de spinaziecrème:

  • 250 g grofgehakte spinazie
  • 1/2 sjalotje
  • 50 g boter
  • 100 g dikke room
  • dragon
  • basilicum
  • peterselie
  • zout
  • peper
  • citroensap

Bereidingswijze

De vis met een beetje zout bestrooien en met olie insmeren. Een lepel zaagsel op de bodem van de rookdoos strooien, de vis op het rooster leggen, de doos dichtdoen en op een vlam zetten (zo'n tien minuten).

De spinazie met het fijngehakte sjalotje en de boter al roerend verwarmen. De room en de fijngehakte kruiden toevoegen en alles in de mixer pureren. Kruiden met zout, peper en citroensap naar smaak. De crème opwarmen en over vier warme borden verdelen. De vis in de saus schikken en versieren met grof zout, een weinig peper en dille.

Lees meer over:

Onze partners