Raw appel-kaneeltaart met superfoods en abrikozenglazuur

25/10/17 om 09:05 - Bijgewerkt om 09:05

Deze taart zit niet alleen vol superfoods, je kunt er ook goed restjes amandelpulp (na het maken van notenmelk) in verwerken. Of elke andere soort notenpulp, en als je geen pulp hebt kun je amandelmeel gebruiken. Eet deze heerlijke taart met een schepje slagroom en wat kaneel.

Raw appel-kaneeltaart met superfoods en abrikozenglazuur

© Het Raw Food Kookboek

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 8-12 personen

  • 2 granny smiths, geschild, klokhuis verwijderd en fijngesneden
  • 180 g amandelpulp
  • 80 g krenten, 30 minuten geweekt in heet water, afgegoten en afgespoeld
  • 2 theelepels kaneel, plus extra om te bestuiven
  • snufje himalayazout
  • 2 theelepels macapoeder
  • 2 theelepels lucumapoeder
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 2 eetlepels psylliumpoeder
  • 100 g grof gehakte walnoten
  • 2 rijpe avocado's, geschild, pitten verwijderd
  • 150 kokosolie, gesmolten
  • 120 g manukahoning
  • 6 kneepjes vloeibare stevia, of naar smaak
  • 1/2 granny smith, extra, in dunne plakjes
  • slagroom, voor erbij

ABRIKOZENGLAZUUR

  • 3-4 gedroogde abrikozen, geweekt tot ze zacht zijn, dan afgegoten en afgespoeld
  • sap van 1 citroen
  • 80 ml gefilterd water
  • 3 kneepjes vloeibare stevia, of naar smaak
  • snufje himalayazout

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor het abrikozenglazuur in een kleine hogesnelheidsblender en maal ze glad. Zet het glazuur apart. Meng in een grote kom de stukjes appel met de amandelpulp, de krenten, de kaneel, het zout, het macapoeder, het lucumapoeder, de koekkruiden, het psylliumpoeder en de walnoten.
  2. Doe de avocado's, de kokosolie, de honing en de stevia in een hogesnelheidsblender en klop alles tot een gladde massa. Doe deze in de kom met het appelmengsel en roer alles door elkaar.
  3. Leg het deeg in een met bakpapier beklede ronde springvorm van 23 cm en druk het goed aan. Schik de plakjes appel erover en bestrijk deze met abrikozenglazuur (dit zorgt dat de taart er 'gebakken' uitziet en voegt een mooie, zoete laag toe).
  4. Je kunt de taart nu een paar uur in de vriezer zetten en dan tot gebruik in de koelkast.
  5. Als je liever een drogere taart wilt die er meer uitziet en smaakt als gebak, droog hem dan. Doe hem op een bord en droog hem 2 uur op 73 ºC in de droogoven, verlaag de temperatuur dan naar 43 ºC en droog hem nog 8-10 uur. Bestrijk de taart tijdens het drogen desgewenst met resterend glazuur.
  6. Bestuif de taart met kaneel en serveer hem met slagroom.

Uit: Het Raw Food Kookboek, Amanda Brocket (Terra, 24,99 euro)

Onze partners