Over het vertrouwen in onze voeding: het dossier vet

24/01/17 om 08:20 - Bijgewerkt om 11:42

In november organiseerde de website foodlog samen met de Universiteit van Wageningen een debat over Food & Trust. Naar aanleiding daarvan schreef journalist Huib Stam een reeks artikels over ons voedsel en de industrie die daaraan werkt. Vandaag: het Dossier Vet.

Een belangrijk keerpunt in het vertrouwen van veel consumenten in de voedingskunde was het Dossier Vet. In de tijd dat Martijn Katan in Wageningen zijn fundamentele onderzoek naar vetstoffen in voeding deed, gold dierlijk, verzadigd vet als de grote boosdoener. De vele hart- en vaatziekten die de bevolking in de westerse wereld troffen, doodsoorzaak nummer één, zouden het gevolg zijn van te veel vet eten.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners