Eva Kestemont
Eva Kestemont
Redactrice KnackWeekend.be
Opinie

21/03/17 om 15:31 - Bijgewerkt op 19/03/18 om 11:12

Over het belang van kritische voedingsjournalistiek: 'Het is je recht om te weten wat je eet'

Er zijn twee grote problemen met onze voeding vandaag. Een: we begrijpen er vaak geen jota van. Twee: voor de mensen die dat wél doen, is jouw gezondheid vaak niet hun belangrijkste zorg. Over het belang van voedingsjournalistiek dus.

Denk aan journalistiek en de kans is groot dat je denkt aan politiek, oorlogsverslaggeving en wel ja, een pas geboren olifantje in een of andere zoo. Af en toe komt voeding wel eens in het nieuws, maar dan vaak in een schandaalsfeer. Als er ergens gefraudeerd wordt met bijvoorbeeld vlees, wordt er moord en brand geschreeuwd. Toch vinden er dagelijks schandalen plaats waar je amper over hoort, maar waarvan wij wel vinden dat je recht hebt om het te weten. Omdat je er elke dag rechtstreeks de gevolgen van ondervindt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners