'Of grootkeukenmaaltijden nu gezond zijn of niet: het belangrijkste is dat mensen willen eten'

12/04/17 om 09:48 - Bijgewerkt op 13/04/17 om 13:18

Welke invloed hebben instellingskeukens op de schoolprestaties van kinderen en het herstel van zieken en ouderen? Diëtiste Katia Cornelis benadrukt het belang van goede voeding: 'We moeten voorkomen dat mensen ondervoed geraken. En dat is niet altijd eenvoudig.'

Je zoontje weigert koppig zijn warme maaltijd op school op te eten, je zus bedankt voor elke plateau die ze tijdens haar opname in het ziekenhuis voorgeschoteld krijgt of je oma laat steevast haar bord in het rusthuis onaangeroerd. Lastig? Ja. Zonder gevolgen? Niet helemaal. Hoe belangrijk een goede maaltijd is voor kinderen in ontwikkeling en mensen die kampen met ouderdomskwalen en ziekte, legt diëtiste Katia Cornelis uit. Naast haar job als voedingsconsulente doceert ze aan de Syntra-opleiding voor grootkeukenkoks.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners