NorthSeaChef Filip Claeys: 'Waarom zou je vis van duizenden kilometers ver laten overkomen als die van ons beter is?'

08/07/16 om 15:00 - Bijgewerkt op 21/02/18 om 11:35

Filip Claeys, chef van het tweesterrenrestaurant De Jonkman en medeoprichter van NorthSeaChefs, vindt een duurzame vissector zo belangrijk dat hij er zijn handelsmerk van heeft gemaakt. "Als klein jongetje ging ik vaak met mijn opa mee naar de visveiling. Ik wil dat mijn kleinkinderen dat later ook nog gaan kunnen."

We ontmoeten Filip Claeys op de visveiling van Zeebrugge, nog voor eender ander zinnig mens al wakker is. Hoewel de tweesterrenchef een drukke periode achter de rug heeft, vond hij het duidelijk niet écht erg om zo vroeg op te zijn: zijn blik klaart meteen op wanneer hij de ruimte binnenkomt waar de vers gevangen vis van alle kleuren en maten uitgestald staat. Dit is duidelijk een man met een passie. En met een missie, want zolang jij niet wat vaker hondshaai, pieterman, steenbolk of zeekat in jouw pan legt, zal hij met zijn organisatie NorthSeaChefs blijven verkondigen hoe lekker ze wel niet zijn.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners