Nathalie Bruneel met opgeheven hoofd naar huis

06/10/10 om 08:48 - Bijgewerkt om 08:48

Bron: Knack Weekend

Nathalie Bruneel, dit seizoen de jongste hobbykok, moet de trainingskeuken van Peter Goossens en Sergio Herman verlaten: "Iedereen vond hen streng, maar dat heb ik niet zo ervaren."

Nathalie Bruneel met opgeheven hoofd naar huis

Nathalie Bruneel (25) is dit seizoen de jongste hobbykok in de trainingskeuken van Peter Goossens en Sergio Herman. Ze staat nog maar enkele jaren aan het fornuis, maar dat beschouwt ze niet als een nadeel: "ik heb vooral veel geleerd."

Heeft uw gebrek aan ervaring u parten gespeeld tijdens de wedstrijd?

Nathalie Bruneel: Ik wist dat ik weinig ervaring had in vergelijking met de andere kandidaten, maar ik ben er toch maar mooi in geslaagd om enkele keren in de middenmoot te eindigen. Een mooie prestatie, aangezien de meeste gerechten nieuw voor me waren. Mijn grootste angst was afvallen na de eerste aflevering, daarna beschouwde ik iedere proef die ik overleefde als een overwinning.

Waren de witloofsoep en het gerecht met de kwartel ook nieuw voor u?

Ik had de soep tijdens het weekend een keertje geoefend, maar toen was ze ook mislukt. Blijkbaar moet je de soep zeven, maar dat was ik dus vergeten. En de kwartel heb ik niet in stukken gesneden, omdat we dat thuis ook niet doen. Peter en Sergio noemden het 'een kwartel uit de tijd van Asterix en Obelix'. Ik was dus de verdiende afvaller die aflevering.

Van wie hebt u leren koken?

Ik kom uit een groot gezin. Iedereen moest thuis een handje toesteken in de keuken. Maar ik heb me er pas echt in verdiept, toen ik op kot ging. Mijn mama kan erg goed koken en zij staat me regelmatig met raad en daad bij. Zij is mijn keukenheldin.

En wat met die andere keukenhelden: Peter en Sergio?

Ik kijk erg op naar hun werk. Iedereen vond hen streng, maar dat heb ik niet zo ervaren. Ik ben erg leergierig en was niet bang om hen veel vragen te stellen. Een nee heb je, een ja kan je krijgen, niet waar? Ik denk dat ze het wel konden appreciëren dat ik me zo openstelde voor hun advies. Peter en Sergio zijn fantastische leermeesters. Ik heb echt kooklessen voor het leven gekregen.

Ellen De Wolf

Onze partners