‘Mozarella is beste kaas voor op pizza’

© iStock

Uit een vergelijkend onderzoek van de universiteit van Auckland in Nieuw-Zeeland is gebleken dat mozarella de beste kaassoort is om pizza mee af te werken. Dat schrijft een Italiaans persbureau.

Uit een vergelijkend onderzoek van de universiteit van Auckland in Nieuw-Zeeland is gebleken dat mozarella de beste kaassoort is om pizza mee af te werken. Dat schrijft een Italiaans persbureau.

Pizza is een Italiaanse lekkernij en daar hoort, uiteraard, ook een Italiaanse kaas bij. Een onderzoek uit Nieuw-Zeeland heeft dit nogmaals bevestigd door een vergelijkend onderzoek uit te voeren. Bij de proeven zijn, naast andere kaassoorten zoals provolone, ook onder meer de Nederlandse edammer, de Engelse cheddar en de Zwitserse gruyĆØre en emmentaler gebruikt.

Maar mozarella, traditioneel gemaakt van buffelmelk, blijkt toch de absolute primus. Dit niet enkel door de smaak, maar ook door de perfecte manier van smelten en het versmelten met andere ingrediƫnten. De andere kazen zorgden voor een minder smakelijk effect op de pizza. Zo zorgt edammer voor een gebrek een elasticiteit, emmentaler voorkomt dat het vocht op de pizza kan verdampen en cheddar slaat geen blazen.

Wel lekker is mozarella in combinatie met andere kazen op de pizza. Zo gaan bijvoorbeeld gorgonzola en mozarella goed samen. Voorbeeld van het versmelten van verschillende kazen is de ‘Pizza Quattro Formaggi’. Wij krijgen alvast het water in de mond.(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content