Mosselrecept: Soepje van kervel, peterselie, prei en selder met Zeeuwse mosselen

21/02/14 om 19:10 - Bijgewerkt om 19:10

Bron: Knack Weekend

Een caloriearm gerecht met Zeeuwse mosselen en Hoegaarden-sorbet.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

kervel 1/2 bussel

peterselie 1/4 bussel

prei 1/2 groene stengel

selder 1/2 stengel

blanke fond 1/2 liter

peper en zout

1 eetlepel olijfolie

mosselen 3/4 kg (ongeveer 32 stuks)

Voor het sorbet:

1 limoen

3 dl water

1,25 dl Hoegaarden

150 gr suiker

Bereidingswijze Snij de kervel, peterselie, prei en selder fijn, voeg ze bij de halve liter blanke fond en breng het geheel aan de kook. Laat rustig verder koken tot de groenten gaar zijn. Mix dan de kruiden en groenten en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.

Breng een beetje water aan de kook en laat de mosselen ongeveer drie minuten koken. Vergeet ze niet regelmatig op te schudden. Giet de mosselen af en voeg het kookvocht toe aan de soep.

Voor het sorbet breng je 3 dl water aan de kook met daarin het sap van een limoen en de suiker. Als laatste voeg je het bier toe en vervolgens afdraaien in een sorbetière. Heb je dat niet, maak dan een granité. Laat het mengsel even bevriezen en maak het vervolgens los met een vork tot je kleine stukjes bekomt.

Haal vervolgens de mosselen uit de schelp en serveer met sorbet en soepje. Giet de soep in een aperitiefglas, voeg de mosselen en als laatste de sorbet of granité toe. Werk af met schijfje limoen en verse kruiden.

Onze partners