'Mijn Pop-uprestaurant!' strijkt neer op 5 nieuwe pleinen

05/02/15 om 12:12 - Bijgewerkt om 12:14

Aalst, Hasselt, Brussel, Antwerpen en Oostende zijn de gaststeden van het nieuwe seizoen van het VTM-programma.

'Mijn Pop-uprestaurant!' strijkt neer op 5 nieuwe pleinen

Evi Hanssen, presentatrice van het tweede seizoen van 'Mijn Pop-uprestaurant!' © VMMA

Mijn Pop-uprestaurant! krijgt anno 2015 opnieuw Sergio Herman en wijnsommelier Sepideh Sedaghatnia als juryleden. Ze worden in het tweede seizoen geflankeerd door Alex Callier.

Het concept blijft onveranderd: vijf pop-ups in vijf Belgische steden zijn opnieuw het decor voor originele culinaire projecten. Het publiek kan er komen proeven, degusteren en uiteindelijk beslissen wie de overwinning en de bijhorende gespijsde cheque binnenhaalt.

Dit jaar zijn Aalst, Antwerpen, Brussel, Hasselt en Oostende de gaststeden. In vergelijking met vorige editie vallen Kortrijk en Gent eruit. Aalst en Oostende zijn nieuwkomers.

In de Ajuinenstad wordt het pop-uprestaurant neergepoot op de Grote Markt. Vorig jaar troepten fans van Noémie en Jeremy nog samen op het Antwerpse Koningin Astridplein voor de ultieme finale van het VTM-programma. Dit jaar wordt er plaats gemaakt op de Gedempte Zuiderdokken op het Zuid.

Brussel, waar Hanne en Jaro met hun pop-upzaak op het Muntplein aan het langste eind trokken, koos deze keer de Vismarkt als locatie. Hasselt reserveerde een plekje op de Kolenkaai aan de kop van de Kanaalkom. In Oostende kunnen de klanten van de pop-up dineren met zicht op zee. Het tijdelijke restaurant wordt neergepoot op het Zeeheldenplein.

Alle geselecteerde kandidaten moeten opnieuw zelf aan de slag om hun sprankelend idee uit te werken op één van deze vijf pleinen. Dat zal hen net als vorig jaar bloed, zweet en (veel) tranen kosten.

Het tweede seizoen van Mijn Pop-uprestaurant!' start in maart.

Onze partners