Masterclass 2014: In de leer bij Didier Bourdeaux

Bekijk de kooksessie van de beloftevolle Vlaamse chef Didier Bourdeaux (restaurant Maison D) tijdens Masterclass.

Maison D werd in december 2012 geopend door Didier Bourdeaux en Delfine Van Der Straten. Didier (29) is van Diksmuide. Hij liep school in Ter Duinen in Koksijde, deed stage in De Karmeliet en bleef daar uiteindelijk twee jaar. Van daaruit vertrok hij naar Château du Mylord in Ellezelles, waar hij acht jaar werkte, waarvan de laatste zes jaar als souschef.

Maison D heeft zijn onderkomen in een voornaam huis uit het begin van de vorige eeuw. De benedenverdieping werd met respect voor het verleden heringericht door succesarchitect Lieven Musschoot. Bourdeaux kookt met visie. Hij kiest voor bereidingen die niet te vergezocht zijn en waarin eersteklasproducten spreken.

Restaurant Maison D, Charles Vandendoorenstraat 10, 9600 Ronse. 056 607 465. Zaterdagmiddag, zondagavond en maandag gesloten.

Ontdek hieronder zijn kooksessie (en recept) tijdens Masterclass 2014.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content