Lekker licht lamsvlees met Pasen

05/04/12 om 13:51 - Bijgewerkt om 13:51

Bron: Knack Weekend

Lamsvlees hoort traditioneel bij de paasperiode. De bereidingen met het vlees hoeven helemaal niet vet of zwaar te zijn. Veel hangt af van de manier waarop het wordt gebakken. Drie lichte suggesties.

Lekker licht lamsvlees met Pasen

Als je lamsvlees roostert of grilt, komt er nauwelijks extra vetstof bij kijken. Zo houd je de delicate smaak van het vlees beter vast. Te mijden zijn de zware sausen: een yoghurtsaus met munt en koriander levert bijvoorbeeld een mooi en rijk contrast. Bij lamsvlees serveer je ook best lekker knapperige jonge groenten.

Drie recepten met Pasen

De recepten die we onderaan meegeven denken niet alleen aan je caloriebalans, ze bevatten ook een paar interessante tips. Een lamsbout kan je bijvoorbeeld aan één kant opensnijden en dan het vlees met een ijzeren pan plat slaan. Deze methode, die 'en crapaudine' heet, verkort de bereidingstijd aanzienlijk.

Voor een stoofschotel kook je het vlees met groenten, maar die haal je nadien uit de pan. Serveer er afzonderlijk gekookte of gestoomde groenten bij, zo blijven ze knapperig en behouden ze hun smaak. Gebruik daarbij minigroenten, dan krijg je bovendien een feestelijk effect!

Lees meer over:

Recentste lifestyle nieuws


Beauty

Meer beauty »

Wonen

Meer wonen »


Culinair

Meer culinair »

Reizen

Meer reizen »


Onze partners