Landbouwer of 'keuterboerke': de zoektocht naar de gouden formule voor onze voedselproductie

12/05/17 om 10:02 - Bijgewerkt om 11:27

De meningen over hoe voedsel het beste geproduceerd zou moeten worden, liggen bij wijlen ver uit elkaar. Dat bleek nog toen Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw biologische landbouwers 'keuterboerkes' noemde, of toen het debat rond glyfosaat hoog oplaaide. In dit artikel twee bewegingen die vooruit willen met de landbouw, maar wel op een verschillende manier.

Landbouw is voor velen lang geen interessant onderwerp geweest, maar vandaag is het thema actueler dan ooit. Logisch: de meeste mensen houden van lekker eten en alles wat je in je mond stopt, is ooit geteeld door een landbouwer. Hoe meer mensen er leven op de planeet, hoe meer eten er geteeld moet worden en dat is waar het schoentje knelt: er dreigt over enkele decennia niet genoeg voedsel te zijn om iedereen te voeden. Verschillende organisaties formuleren hun oplossingen en nemen hun stellingen in, vaak lijnrecht tegenover elkaar.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners