Lamsnavarin met zilveruien en rammenas
Voor 4:
Voor 4:
1 kg lamsvlees (bij voorkeur van de bout, of anders van de schouder)
boter
2 l bruine fond
een 20-tal verse zilveruien (gepeld)
1 grote rammenas (geschild en in dobbelstenen gesneden van 1 cm)
4 fijngehakte knoflooktenen
zwarte peper en zout
1 kleine rammenas
verse peterselie
verse kroketten of aardappelpuree
Snij het lamsvlees in stukken van 2 cm groot. Bak ze langs alle kanten goed aan in boter. Blus met de fond en voeg de zilveruien, de rammenas en de knoflook toe. Kruid licht met zwarte peper en zout. Laat op laag vuur gedurende 1,5 uur gaar stoven tot het vlees bijna uit elkaar valt.
Maak ondertussen de gedroogde rammenas. Snij een 20-tal flinterdunne plakken van de rammenas en droog gedurende 30 min. in een oven van 100 °C met de ovendeur op een kier. De plakken rammenas zullen nog half zo groot zijn.
Serveer de lamsnavarin in diepe borden. Werk af met de gedroogde rammenas en fijngehakte verse peterselie. Serveer met verse kroketten of aardappelpuree.
Tijd: 2 uur
Moeilijk: 2
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier