Lamskroon met geglaceerde zilveruien, aardappelmousseline en spinazie

02/07/15 om 20:34 - Bijgewerkt om 20:34

Lamskroon met geglaceerde zilveruien, aardappelmousseline en spinazie

Lamskroon met geglaceerde zilveruien, aardappelmousseline en spinazie © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

20 verse zilveruitjes

6 dl water

peper en zout

1 el boter

1 el suiker

600 g lamskroon

boter

aardappelmousseline (smeuïge aardappelpuree opgewerkt met wat meer boter en melk)

500 g verse spinazie

1 knoflookteen

verse nootmuskaat

Pel de zilveruitjes en zet ze op laag vuur op in het water met peper en zout, boter en suiker. Laat op laag vuur gaarkoken en inkoken tot een stroperige saus (maar geen siroop!).

Bak de lamskroon rosé in boter, kruid met peper en zout. Maak de aardappelmousseline. Stoof de spinazie in boter, werk op met knoflook, peper, zout en nootmuskaat. Serveer rijkelijk met de uiensaus.

Tijd: 1 uur

Moeilijk: 2

Onze partners