Koken in februari

21/02/13 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:56

Bron: Knack Weekend

Enkele eenvoudige vegetarische recepten waarmee u in een handomdraai een erg duurzame maaltijd op tafel tovert.

Koken in februari

Februari is nog volop winter. En vaak zelfs de koudste maand van het jaar. Vooral knollen, kolen en wortelen zorgen dan voor de stevige kost die ons warm houdt.

Vers uit de lokale moestuin vindt u nog aardappelen, aardpeer, groene selderij, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, witlof, wittekool en wortelen.

De laatste nieuwjaarsrecepties zijn dan wel helemaal voorbij, het wintervet blijkt hardnekkiger dan gedacht. Tijd dus voor heilzaam voedsel. Daarvoor doken we in de archieven van gezondheidsmagazine Bodytalk. Het blad besteedt maandelijks ruim aandacht aan onder andere een gezonde en evenwichtige voeding.

We vonden er deze winterse lekkernijen: selderijsoep met hazelnoten, gebakken wortelgroenten met mierikswortelsaus, soep met wortelen en pastinaak, wintergroenteragout met paddenstoelenbouillon, rodekool met zonnebloempralines, gegratineerde prei met geitenkaas, en Griekse wortel-pompoenpastei.

Onze partners