Moestuinvragen voor beginners aan Bartel Van RietCulinair

Moestuinvragen voor beginners aan Bartel Van Riet

Als de man die zijn volk leerde tuinieren wordt Bartel Van Riet regelmatig vergeleken met Jeroen Meus, die zijn volk leerde koken. Wij vinden dat tuinieren een eerste stap is bij koken, dus spitten we de hele zomer lang nog voor je uit hoe je eraan kan beginnen. Vandaag: de ultieme beginnerstips van Bartel Van Riet.


Geniet tot de winter van je oogst: fermenteren kan je lerenCulinair

Geniet tot de winter van je oogst: fermenteren kan je leren

Je komkommerplant doet het goed en je weet niet waar je moet blijven met al de tomaten die je hebt gekweekt? Dan is fermenteren wellicht iets voor jou. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is het namelijk niet iets dat enkel is weggelegd voor topkoks. Het enige dat je nodig hebt, zijn verse groenten en fruit (uit eigen tuin) en weckpotten.


Geen groene vingers? Laat het over aan deze robot!Culinair

Geen groene vingers? Laat het over aan deze robot!

Jij houdt wel van verse groenten en fruit uit eigen tuin, maar niet van urenlang wroeten in de aarde? Dan is FarmBot Genesis misschien wel iets voor jou, want de robot is volledig zelf in staat om jou een jaar lang van lekkers te voorzien.


In beeld: jouw oogst van dit momentCulinair

In beeld: jouw oogst van dit moment

Jullie tuinen staan - ondanks de regen - in volle bloei: proficiat! Benieuwd naar wat andere moestuiniers verorberd hebben? Hier delen ze trots de opbrengst van hun harde werk.


Geniet tot de winter van je oogst: brouw je eigen drankCulinair

Geniet tot de winter van je oogst: brouw je eigen drank

Oogsttijd, dat betekent vaak overdaad. Plots heb je zoveel courgetten dat je diepvriezer er vol mee zit, eet je sla tot hij je oren uitkomt en ben je zelfs de lekkerste bessen beu gegeten. Gelukkig snelt Knack Weekend je ter hulp met elke zaterdag een nieuw bewaaridee. Vandaag: bijzondere dranken.


Vlaamse tuincentra adviseren te vaak schadelijke herbicidenWonen

Vlaamse tuincentra adviseren te vaak schadelijke herbiciden

Groeit er onkruid op je oprit of je terras? Dan heb je volgens verkopers in tuincentra maar één optie: spuiten met schadelijke herbiciden. Dat is de belangrijkste conclusie die Velt (Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) trekt na een anonieme bezoek aan dertig tuincentra of doe-het-zelfzaken in Vlaanderen en Brussel.
Grasduinen in je moestuin: dit was de oogst van de weekCulinair

Grasduinen in je moestuin: dit was de oogst van de week

Eerder deze week riepen we op al je moestuinverhalen met ons te delen en dat is massaal gebeurd. Weekend.be-lezers zitten deze zomer niet stil, dat is duidelijk. Benieuwd naar wat er deze week werd geoogst? Een ding is zeker: véél.