Kalfsfilet met zwarte peper, prinsessenbonen, romige uiensaus en zwarte olijven
Voor 4:
Voor 4:
1 ui
boter
2 dl room
witte peper en zout
300 g prinsessenbonen
4 el zwarte peperkorrels
600 g kalfsfilet
de fijngeraspte zeste van 2 citroenen
8 ontpitte zwarte olijven
3 el pijnboompitten
Snij de ui in fijne ringen, stoof in boter en voeg de room toe. Laat op zacht vuur gaar stoven en kruid met witte peper en zout.
Maak de prinsessenbonen schoon en kook ze beetgaar. Giet ze af en laat ze doorwarmen in boter, kruid met witte peper en zout.
Plet zwarte peperkorrels fijn in een vijzel en wentel de kalfsfilet erin; hij moet rondom rond in zwarte peper zitten. Bak het vlees langs alle kanten aan in boter en bak het rosé. Snij in noten van 2 cm dik. Schik met de bonen op de borden en lepel de uiensaus erover en errond. Werk af met fijngeraspte citroenzeste, in ringen gesneden ontpitte zwarte olijven en pijnboompitten.
Tijd: 45 min
Moeilijk: 2
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier