Kaasaffineur Inge Schoonvliet: 'Kazen zijn ook seizoensgebonden'

05/06/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 08/06/18 om 11:25
Uit Knack Weekend van 06/06/18

Weten wanneer welke kaas op zijn best is, dat is de kern van het vakmanschap van een affineur. Het is een kwestie van kennis en gevoel, want proeven kan niet: eens de kaas aangesneden is, evolueert hij niet meer verder qua smaak. Kaasrijpster Inge Schoonvliet weet er alles van.

Inge Schoonvliet heeft zich het vak sinds haar zeventiende eigen gemaakt - op die leeftijd begon ze te werken in een kaaswinkel in het centrum van Antwerpen. Vijfendertig jaar geleden verhuisde ze naar Beveren en begon ze daar haar eigen kaaswinkel. 'De verhuizing naar een kleinere stad was niet evident, mensen hadden hier nog nooit gehoord van mozzarella, laat staan van verse geitenkaas. Ik heb veel uitleg gegeven die eerste jaren. Klanten overtuigen om iets nieuws te proberen lukt het best als ik een receptje meegeef, zo weten mensen wat ze ermee kunnen aanvangen in de keuken. Proeven mag ook altijd.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners