Julie Natuurlijk: het levende bewijs dat raw en vegan ook lékker is

27/08/15 om 11:59 - Bijgewerkt op 28/08/15 om 12:06

Rawfoodchef Julie Van den Kerchove geeft haar befaamde blog Julie's Lifestyle een offline zusje. De kokkin presenteert namelijk haar eerste boek, Julie Natuurlijk.

Julie Natuurlijk: het levende bewijs dat raw en vegan ook lékker is

Spaghetti met tomatensaus en walnootballetjes (Uit: 'Julie Natuurlijk') © Heikki Verdurme

Al tijdens haar studies kampte Julie Van den Kerchove met gezondheidsproblemen. Daarom besloot ze haar voedingspatroon helemaal om te gooien en vandaag kookt ze alleen nog met natuurlijke en onbewerkte ingrediënten. Ze studeerde ook aan het Living Light Culinary Institute in California waar ze inzichten opdeed en haar kennis bijschaafde.

Opmars

Hoewel nog erg klein, is vegan en faw food aan een opmars bezig. Dat is niet geheel onlogisch, want de gerechten zijn steevast licht verteerbaar, barsten van de gezonde voedingsstoffen en zijn simpelweg ook nog eens vingerlikkend lekker.

In 'Julie Natuurlijk' (vanaf 28 augustus in de winkel) worden geraffineerde suikers, gluten en gepasteuriseerde melkproducten geweerd. Het kookboek telt 60 heerlijke recepten, van chocolade-hazelnootpasta, cheesecake en taco's tot spaghetti met walnootballetjes. En wat dacht je bijvoorbeeld van deze ovengebakken frietjes met guacamole?

Julie Natuurlijk: het levende bewijs dat raw en vegan ook lékker is

© Heikki Verdurme

Dit heb je nodig voor vier personen:

Frietjes

  • 1 grote zoete aardappel, in fijne 'frietjes'
  • 1 grote pastinaak, in fijne 'frietjes'
  • 1 grote peterseliewortel, in fijne 'frietjes'
  • Kokos- of olijfolie, naar smaak
  • Himalaya- of zeezout, naar smaak

Guacamole

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 1/2 el limoensap
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1/4 à 1/2 tl zout (naar smaak)
  • Cayennepeper (naar smaak)
  • Gemalen komijn (naar smaak)
  • Zwarte peper van de molen (naar smaak)
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • 2 el lente-ui, fijngehakt

Zo doe je het:

- Verwarm de oven voor op 200°C.

- Leg de frietjes op een grote bakplaat en besprenkel ze met olie en zout.

- Bak de frietjes 10 minuten. Draai of schep ze eventueel om en bak ze nog eens 5 à 15 minuten. Hoe dunner de frietjes, hoe sneller ze gaar zullen zijn.

- Doe de ontpitte en gehalveerde avocado's in een mengkom. Prak ze tot moes met een vork.

- Voeg het limoensap, de olijfolie, het zout, de cayennepeper, de komijn en de zwarte peper toe. Meng goed met een lepel.

- Voeg tot slot de fijngehakte koriander met lente-ui toe. Meng goed.

Benieuwd wat Julie zelf over haar boek te vertellen heeft? Lees dan ons interview met haar.

(EK/DB)

Julie Natuurlijk, Julie Van den Kerchove, uit bij Lannoo, 192 pagina's, € 24,99

Lees meer over:

Onze partners