Is dit het duurste dessert ter wereld?

28/12/13 om 12:46 - Bijgewerkt om 12:46

Bron: Knack Weekend

De voormalige patisserie-chef van het Savoy Hotel in Londen heeft een dessert gecreëerd waarvoor je maar liefst 38.000 dollar of euro moet neertellen. Voor deze pudding werden de meest exclusieve ingrediënten gebruikt.

Is dit het duurste dessert ter wereld?

© Veryfirstto

De voormalige patisserie-chef van het Savoy Hotel in Londen heeft een dessert gecreëerd waarvoor je maar liefst 38.000 dollar of euro moet neertellen. Voor deze pudding werden de meest exclusieve ingrediënten gebruikt.

Het dessert werd gedrenkt in een 200 jaar oude Cognac van het label Duret, bevat organische dadels en zeldzame amandelen uit Iran. Bovendien bevat het een gouden muntje. De pudding werd bedacht door Martin Chiffers, een voormalige chef in het befaamde Savoy Hotel in Londen, die momenteel in Tokyo werkt.

Eigenlijk is het een heel traditioneel Engels recept, een Engelse pudding, maar met erg veel dure ingrediënten. Het wordt verkocht door veryfirstto.com. Het ideale dessert voor iedereen die eens iets extra wil met Kerstmis. (LVR)

Lees meer over:

Onze partners